internetWEEK.cz menu TOPlist
Emma Allen: Timelapse evoluce na obličeji umělkyněEmma Allen: Timelapse evoluce na obličeji umělkyně
Britská umělkyně přemalovala svůj obličej 1250krát. Aby ukázala evoluci života a svůj pohled do lidského budoucna. Toto video však není jejím prvním počinem. Jednou zestárla a umřela, aby se znovu narodila. A věnuje se také chvályhodným tématům…


Zavirovaný PredátorZavirovaný Predátor
Bezpilotní bojová a výzvědná letadla Predator, nasazená v Afghanistánu, byla zavirována. Všechny systémy v řídícím středisku musely být obnoveny ze záloh. Virus se ale stále vrací.


Únos desítek tisíc ČechoslovákůÚnos desítek tisíc Čechoslováků
Ve druhé polovině 40. let minulého století náhle mizí desetitisíce československých občanů. Data narození známe, data úmrtí nikoliv. Kam se ztratili, nikdo neví. Vydejme se po stopách jejich únosů!


Kopie jeskyně Lascaux: Sixtinská kaple prehistorie ožíváKopie jeskyně Lascaux: Sixtinská kaple prehistorie ožívá
Obrazárna světa, která byla od roku 1963 pro veřejnost uzavřena, má věrnou kopii alespoň zásadních děl.. Podívejte se na zajímavé video...


Numerologie: životní číslaNumerologie: životní čísla
Každý z nás má své životní číslo, které podle numerologie odráží kosmickou konstelaci v době narození a mnohé v životě předurčuje…


Velké konspirační teorie – Přistání Američanů na MěsíciVelké konspirační teorie – Přistání Američanů na Měsíci
Konspirační teorie o tom, že Američané na Měsíci vůbec nepřistáli, vznikla v 70. letech 20. století. Ačkoliv byla tato teorie celkem přesvědčivě vyvrácena, patří po zásluze mezi 10 největších konspiračních teorií.


Fenomén spánkové paralýzyFenomén spánkové paralýzy
Usínáme s pocitem, že se nám nemůže nic stát. Nejspíše jsme totiž neslyšeli o stavu, který se nazývá spánková paralýza. Ta nás dokáže znehybnit v plném vědomí i na dlouhé hodiny! Již se bojíte usnout?


Muži jsou z Marsu, ženy jsou z Venuše. Proto kluci mají penis a holky zase vagínu!Muži jsou z Marsu, ženy jsou z Venuše. Proto kluci mají penis a holky zase vagínu!
Mezi ženami a muži panují tak zásadní rozdíly, že jejich společné soužití je z dlouhodobého hlediska zkrátka nemožné. I přesto lze občas vidět páry, které toto popírají. Jak je to možné?


Na téma úvěrové pasti aneb Průvodce pro laikyNa téma úvěrové pasti aneb Průvodce pro laiky
Následující příklad ze života ukazuje, jak je snadné se dostat do dluhové pasti a zbankrotovat. Jakým způsobem vznikla celá finanční krize a ve své podstatě i naznačuje, co nás ještě čeká...


Poskytli mimozemšťané technologie starověku?Poskytli mimozemšťané technologie starověku?
Měli lidé ve starověku znalosti, které jasně předčí ty naše? Pokud ano, tak odkud? Od mimozemšťanů? Nebo jsme snad ztratili část své historie?


Když se řekne Manhattanhenge Když se řekne Manhattanhenge
Čtyřikrát do roka nabízí ulice New Yorku nevšední podívanou, kterou místní nazývají Manhattanhenge. Jde o zvláštní postavení Slunce v ulicích města, které nikdy nespí…


Jak je to s letním a zimním časem. Zimní sice existuje, ale...Jak je to s letním a zimním časem. Zimní sice existuje, ale...
Čas, který používáme v létě, se nazývá letním časem, byť začíná na jaře a končí na podzim. Přesněji řečeno se jedná o Středoevropský letní čas (SELČ) a jeho cílem je poměrně diskutabilní úspora energie a tedy finančních prostředků.


Podnikání: Jak na průšvihyPodnikání: Jak na průšvihy
V první řadě je potřeba přestat další průšvihy vytvářet. To je prvním krokem ze začarovaného kruhu. Je zásadní přestat dělat dokola stejné chyby, které k průšvihům vedly a které v budoucnu přinesou jen další a další.


10 nejšílenějších vědeckých teorií10 nejšílenějších vědeckých teorií
I na první pohled šílené teorie v sobě mohou mít zrnko pravdy. Například velký třesk, který dnes přijímá většina teoretických fyziků, při svém zrodu vyvolával smích podobně jako Darwinova evoluční teorie. Podívejte se na hitparádu bláznivých teorií.


DNA nese utajený kód! DNA nese utajený kód!
Vědci nalezli druhý kód života. Skrytý kód obsahuje instrukce pro kontrolu genů. Objev tak může přinést nové možnosti při diagnostice a léčení nemocí.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí