internetWEEK.cz menu TOPlist
Jaké to je zemřítJaké to je zemřít
Psycholog Kenneth Ring studoval pět let stovky lidí, kteří prožili kontakt se smrtí. Ve filmu „Prophetic voices“ (Prorocké hlasy) čtyři z nich popisují, co se jim stalo a co prožívali, když se jich dotkla smrt.


Mamuty vyhubil drtivý dopadMamuty vyhubil drtivý dopad
Starý grónský led svědčí o dopadu velkého vesmírného tělesa v oblasti Kanady. Mamuti potom rychle vymírali a záhadně v té době zmizeli i severoameričtí paleoindiáni. Drtivý dopad zúčtoval se všemi.


Nejdřív sex, potom možná vztahNejdřív sex, potom možná vztah
Když někoho potkáte, zkusíte si domluvit rande. Vídat se, poznávat, začít spolu chodit. A potom možná dojde na sex. Nebo někoho potkáte, dojde na sex, nezávazně se scházíte a možná nakonec spolu začnete chodit….


Účinní, leč utajení, zabijáci rakovinyÚčinní, leč utajení, zabijáci rakoviny
Vyřčená diagnóza, že máme my, nebo někdo z našich milovaných, rakovinu, nás většinou dostane do kolen. S rakovinou se ale dá bojovat a nejen chemoterapií. Farmaceutické společnosti nám však mnoho účinných léků zatajují.


Laureát Nobelovy ceny: nerovnost ve společnosti povede ke katastrofěLaureát Nobelovy ceny: nerovnost ve společnosti povede ke katastrofě
Nerovnost ve společnosti vede k oslabení růstu a erozi demokracie. Prohlásil to Joseph Stiglitz, jeden z nejuznávanějších světových ekonomů...


Vetřelec v hlavě: strachVetřelec v hlavě: strach
Máme v sobě vetřelce. Ovládá naše myšlení a emoce. Každý den sílí. Začalo to v dětství. Strašidly, strachem ze tmy. Z toho, že nás rodiče opustí. Z pětky ve škole. Z odmítnutí, z nemoci, z propuštění a neúspěchu a nakonec přichází strach ze smrti...


Deset největších záhad naší sluneční soustavyDeset největších záhad naší sluneční soustavy
Naše sluneční soustava je relativně malá, pozorujeme ji stále vyspělejší technikou, ale to neznamená, že rozumíme všemu, co se v ní děje. Žebříček deseti největších hádanek naší sluneční soustavy sestavil Ian O´Neil, začíná od těch nejmenších.


Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie!Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie!
Je to obyčejná tráva. 300x sladší než cukr. Ale nemá kalorie a nezvyšuje hladinu inzulinu. Proto je postrachem potravinářské chemie.


Hledání cestovatelů v časeHledání cestovatelů v čase
Cestování v čase je fyzikálně teoreticky možné a to minimálně do budoucnosti a bez možnosti návratu. Existuje však skutečně stroj času? Budeme ho moci někdy postavit, a pokud ano, existují cestovatelé v čase mezi námi?


Záhadný nagual Carlos CastanedaZáhadný nagual Carlos Castaneda
Castaneda je americký kultovní autor, kterého zná zřejmě každý, kdo zavadil o alternativní svět. Trošku poodstoupil ze slávy, ale jeho knihy stále přitahují.


Odposlechy tajných služeb: Česko NSA nezajímá Odposlechy tajných služeb: Česko NSA nezajímá
Na veřejnost se dostávají stále zajímavější informace o sledování celosvětové internetové populace americkými tajnými službami. Česká republika ale zřejmě programy jako PRISM nebo XKeyscore příliš nezajímá.


Nejen recenze: „Nevědomí“ - někdo si s námi hrajeNejen recenze: „Nevědomí“ - někdo si s námi hraje
Na „Nevědomí“ musím jít, řekl jsem si, jakmile jsem se o filmu dozvěděl. Název mi hned připomněl pojem nevědomí, který proslavili slavní psychologové Freud a Jung. Ani fotka Toma Cruise vyzbrojeného futuristickým samopalem na zádech mne neodradila


 Dechberoucí videa: Země z oběžné dráhy Měsíce Dechberoucí videa: Země z oběžné dráhy Měsíce
Podívejte se na záběry Země z oběžné dráhy Měsíce okem japonské kosmické sondy.


Oblast 51 - výzkum mimozemských civilizací?Oblast 51 - výzkum mimozemských civilizací?
Každý kdo se alespoň minimálně zajímá o UFO či konspirační teorie, jistě již několikrát slyšel o zařízení zvaném Area 51 neboli Oblast 51. Jedná se o obyčejnou vojenskou základnu nebo zde probíhají tajné výzkumy?


Prognóza CIA pro další desetiletíPrognóza CIA pro další desetiletí
Americké analytické centrum CIA zveřejnilo prognózu, jaký bude vývoj ve světě v dalších desetiletích. Analýza se jmenuje „Globální trendy 2030. Alternativní světy“.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí