Vědci z Harvardu byly zaplaceni za bagatelizaci vlivu cukrů na srdeční onemocnění. Je to již přes 50 let. Ale vliv jejich výživových doporučení je vidět i v současnosti. Zřejmě stojí i za dnešní epidemií obezity. Jak je to tedy s cukry?
V roce 1960 asociace cukrovarnického průmyslu v USA sponzorovala výzkum na univerzitě v Harvardu. Za současných necelých 50 tisíc dolarů tak ovlivnili výživová doporučení ministerstev zdravotnictví a celé řady dietologů po celém světě na dlouhá desetiletí.
Výsledkem jejich studie byl mnohaletý boj proti cholesterolu z nasycených tuků. To, že zvýšený příjem jednoduchých cukrů zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, jaksi opomenuli.
Aspartam byl vyvinut jako chemická bojová látka. Dnes je nejrozšířenějším umělým sladidlem na světě. Ač bylo provedeno několik výzkumů, které potvrdily jeho vysoce škodlivou sílu. Je zkrátka dostupný, levný a toxický...
Čtěte: Aspartam E951: mění chemické složení mozku >>>
Stévie je u nás téměř neznámá rostlina. Je 300x sladší než cukr a to bez jediné kalorie! Je to bojovník proti obezitě a velký pomocník diabetiků. Tak proč jsou obchody stále plné nápojů sugar free - plných aspartamu E951? Je za tím lobby? Nebo se dokonce rýsuje konspirační teorie?
Čtěte: Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie! >>>
Zdroje:
http://arstechnica.com/science/2016/09/sugar-industry-bought-off-scientists-skewed-dietary-guidelines-for-decades/
http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/videa/Cukry---jak-se-v-nich-vyznat__s593x9972.html
Ilustrace: http://hdwallpaperdaily.com/
Další příspěvky autora: Beryl
Články ve stejných kategoriích:
COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.
PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!
Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!