Američané, kteří nenakupují pouze bio-potraviny, jsou nevědomými účastníky největšího potravinového experimentu, jaký kdy historie zaznamenala. Potraviny jsou zhodnocovány kobaltem 60, aby byly bezpečnější…
Možná nevíte, že jaderný odpad (kobalt 60) se již dlouho používá, aby bylo vaše jídlo bezpečnější".
Následující článek je psán pro americké čtenáře. Jeho autor Sayer Ji je zakladatelem a ředitelem GreenMedInfo.com a spoluautorem knihy The Cancer Killers: The Cause Is The Cure (Rakovinní zabijáci: Příčinou je léčba).
Lidé se zásadně mýlí ohledně hodnoty certifikovaných ekologických potravin prodávaných v supermarketech. Otázka nezní, zda vyšší cena, kterou platíte za bioprodukt, opravdu vyjadřuje hodnotu přidaných vitamínů, minerálů a fytonutrientů, které dostáváte. Ačkoli biopotraviny obvykle mají o hodně vyšší nutriční hodnotu, není to vždy pozitivní kvalita toho, co obsahují, co je činí tak zvláštními. Spíše jde o to, co víte, že biopotraviny ne-obsahují, nebo co se s nimi nestalo, během cesty na váš stůl. Dovolte mi to vysvětlit.
FDA, americký Federální úřad pro dohled nad potravinami a léky, v současnosti podporuje a prosazuje používání kobaltu-60 z jaderných reaktorů jako formu „elektronické pasterizace“ na všechny americké tradiční potraviny. Prohlašují, že to činí potraviny „bezpečnějšími“. Používání eufemismů jako „potravinové přísady“ a „pasterizace“ k popsání procesu „nabíjení“ potravin nadměrnými úrovněmi gama záření nemůže odbourat fakt, že tyto smrtící paprsky generované termonukleárními zbraněmi k ničení života jsou nyní aplikovány na potraviny, aby zvýšily jejich „bezpečnost“.
Tento druh orwellovské logiky ve stylu VÁLKA JE MÍR je denní stravou vládou sponzorované propagandy a také informuje o dalších údajně „humanitárních“ aplikacích zbraní masového ničení jako radioterapie a chemoterapie.
Toto není nějaké hypochondrické plašení, když nemluvíme o malých dávkách radiace. Úroveň používaného gama záření začíná na 1kiloGray (převyšuje 333krát smrtelnou dávku pro člověka) a zvyšuje se na 30 kiloGy (10.000krát více než je smrtelná dávka člověka). Následující tabulka je seznamem potravin, které jsou stále více ozařovány pro vaši ochranu.
Stav směrnic pro ozařování potravin v USA
Potravina | Schválené užití | Max. dávka (kGy) | Přijato |
vepřové | dekontaminace | 1 | 22.7.85 |
koření | dekontaminace | 30 | 18.4.86 |
zelenina (sušená) | dekontaminace | 30 | 18.4.86 |
zelenina (čerstvá) | odstr. škůdců | 1 | 18.4.86 |
enzymy | dekontaminace | 10 | 18.4.86 |
ovoce | odstr. škůdců | 1 | 18.4.86 |
byliny | dekontaminace | 30 | 18.4.86 |
drůbež (čerstvá nebo mražená) | dekontaminace | 3 | 21.9.92 |
drůbeží maso | dekontaminace | 3 | 21.9.92 |
červené maso (čerstvé) | dekontaminace | 4,5 | 2.12.92 |
červené maso (mražené) | dekontaminace | 7 | 2.12.92 |
vejce | dekontaminace | 3 | 21.7.00 |
výhonky | dekontaminace | 8 | 30.10.00 |
Zdroj: FTSI, Food Irradiation
Hamburger od Mc´Donalds prý ani po měsících neplesniví. Co za tím vězí? Že by bezpečnostní dodávky? Čtěte dále v magazínu internetWEEK.cz | Rychlé občerstvení - je to opravdu zkáza lidstva? >>>
Když kupujete tradiční potraviny, máte malou jistotu, že nebyly ozářeny. Ačkoliv by ozářené potraviny prodávané v obchodě měly mít mezinárodní symbol Radura, kontrola je v tomto ohledu mimořádně chabá. U potravin v restauracích a u polotovarů obsahujících radiační příměsi zákon nevyžaduje označení. Ať už jsou označeny etiketou, nebo nejsou, potraviny jsou ozářeny stejným ionizačním zářením gama, které zabíjelo v Hirošimě, v Černobylu a nově ve Fukušimě.
„Primitivní“ životní formy jako mikroby nepřijímají ozářené potraviny (proč asi?), ale lidé jsou tak naivní, že věří průmyslovým expertům a vládním „úřadům“, jako USDA a FDA, které říkají, že obrovské dávky radioaktivního záření použité na vaše potraviny jsou pro jejich konzumaci bezpečné.
Navzdory nezodpovědné podpoře tohoto procesu jako bezpečného, ničí ozařování potravin většinu z obsahu vitamínů v potravinách, produkuje množství jedovatých vedlejších produktů: formaldehyd, benzen a kyselinu mravenčí, dále jedinečné produkty ozáření 2-alkyl-cyklobutanony, které ohrožují buňky, poškozují DNA a jsou karcinogenní, jak prokázaly některé výzkumy na zvířatech. Záření gama je také schopné zvýšit alergii na potravinové bílkoviny, jako například na mléko při denaturaci a tento vedlejší účinek probíhá už u menších dávek radiace, než jsou používané.
Jak je možné, že tento zjevně škodlivý proces, je povolen? Existují pro to nejméně tři důvody:
Stejně jako FDA nic nedělá, aby odstranila nehygienické postupy, které jsou důvodem, proč ozařované bakterie kontaminují naši potravu, připustila tato organizace v roce 2006 bez jakékoliv veřejné oponentury nebo dohledu, aby bylo maso postřikováno směsí bakteriofágních virů v rámci prevence před propuknutím lysteriózy. Teoreticky jsou tyto viry nečinné a čekají na virulentní a antibioticky rezistentní bakterie, kterými se živí.
Ačkoli FDA jenom schvaluje použití lysických bakteriofágů, které by snad neměly měnit DNA buněk, které infikují, možnost znečištění lysogenickými viry, které dokážou měnit DNA, je významná vzhledem k faktu, že rozměry těchto virů se pohybují od 20 do 200 miliontin milimetru. Rozhodnutí FDA definovat bakteriofágy jako „bezpečné“ potravinové přísady je předčasné, a proto je nutné být velmi obezřetný, což platí zejména pro osoby, které mají v kompetenci zásadní problémy bezpečných potravin, o kterých se mlčí.
V této zemi ještě otřesené implozí finančních trhů se pozornost nově upíná k obrovským obchodním deficitům USA. Jedním z hlavních faktorů stále se zhoršující globální obchodní pozice USA je rozhodnutí využívat geneticky modifikované organismy (GMO) navzdory rostoucím obavám z jejich krátkodobých i dlouhodobých škodlivých dopadů na lidské zdraví i životní prostředí. Například v roce 2006 došlo podle Davida Coie z Rice Federation trade group k „nejvýznamnější události v historii americké výroby rýže“, když byly nalezeny stopy množství geneticky upravené rýže namíchané v amerických zásobách rýže.
Podle Green Peace ztratily Spojené státy asi 1,2 miliardy dolarů, když bylo více než 30 zemí postiženo kontaminací a mnohé z nich uzavřely své trhy americké rýži, včetně EU a Filipín. Proč takové globální protesty? Přestože se americká vláda zřejmě zločinně vyhýbá spojitostem mezi geneticky modifikovanými potravinami a poškozeným zdravím, vlády jiných národů jsou si vědomy strašlivých rizik pro lidské zdraví a zdravé životní prostředí, které GMO představují.
Amerika je jediná země na světě, která nevyžaduje, aby byly příměsi nebo potraviny GMO uvedeny na etiketách. Nemůžeme očekávat, že zbytek světa bude lhostejný k takovému ledabylému experimentu s vlastním obyvatelstvem, na kterém jsou aplikovány hloubkově modifikované potraviny, které obsahují potenciálně toxické genetické produkty z jiných druhů stejně jako kontaminace vysoce jedovatými zemědělskými chemikáliemi, jako je Roundup nebo podobnými přípravky založenými na glyfosátech.
Jejich neochota účastnit se na největším potravinovém experimentu historie našeho druhu se přímo odráží v rostoucím odporu světa přijímat potraviny vyvážené z USA, což mělo velký dopad na naše ekonomické hospodářství. Jestliže se nechcete proměnit v laboratorní morče, na kterém probíhá tento experiment, pamatujte si, že jediným způsobem, jak může bezpečně zjistit, že vaše potraviny nejsou geneticky upravené, je úřední osvědčení, že se jedná o biopotraviny nebo jsou úředně ověřené jako GMO-free.
Kvalita potravin a USA, to je protimluv. S podporou státu pro ozařování potravin, s potravinovými přísadami obtěžkanými viry, genetickými modifikacemi, používáním pesticidů a hnojiv ze surového odpadu se Američané, kteří nenakupují pouze bio-potraviny, stávají nevědomými účastníky největšího potravinového experimentu, jaký kdy historie zaznamenala. Není to tak dávno, kdy všechny kultury světa pokládaly potraviny pěstované v půdě za posvátné, protože dávaly člověku nezbytné látky nutné k přežití a k duševní spokojenosti. Dnes však síly komercionalizace a primitivního, bezuzdného kapitalismu „volného trhu“ přeměňují potravu na devitalizované, metabolické jedy, které pomalu přetvářejí toho, kdo je konzumuje, v další „komoditu“, tj. generují nemocné pacienty, jimž jsou vnucovány tisíce značkových podvodných léčiv, lektvarů vyčarovaných medicínským establišmentem.
Nezapomeňte, až půjde příště na nákup, že nakupovat biopotraviny neznamená pouze, že budete mít více živin než tradiční potraviny; spíše jde o jedinou pojistku, která vás ochraňuje před opravdovým minovým polem potenciálních zdravotních problémů, které číhají uvnitř každého supermarketu napříč Amerikou. A je to také jakési hlasování vidličkou, jestliže se vaše hlasy hozené do volební urny nebo vláda stále více pohybují špatným směrem.
Zdroj: http://wakeup-world.com/2012/11/18/the-invisible-nuclear-threat-within-non-organic-food/
Ilustrace: http://www.flickr.com/photos/phillipstearns/ a http://www.flickr.com/photos/viewsfromaglassprison/
Další příspěvky autora: heartblue
Články ve stejných kategoriích:
COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.
PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!
Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!