internetWEEK.cz menu TOPlist

Jak na Silvestra, Nový rok a kocovinu

Jak na Silvestra, Nový rok a kocovinu

Nejlepší na kocovinu je nechlastat. Silvestr je davová akce, kterou my osobně bojkotujete. Ale pár rad Vám můžeme dát…

 

Jak na Silvestra, Nový rok a kocovinu

Odskočili jsme proto od rozepsaného nejnovějšího čísla infernetového magazínu Veselá kráva a rozhodli se Vás zachránit.

 

My, co nemáme rádi davové akce, radši pijeme až na Nový rok. A jak na Nový rok, tak i po celý. Sníme kus ovaru s křenem, rozuměj tak kilo udušené dobré krávy a vypálíme do vzduchu pár set pum. A k tak důstojnému ohňostroji opravdu není dobré chlastat. Nechcete-li být letos mimo, přečtěte si náš Silvestrovský speciál:

 

Pár rad odborníků

Protože máme opravdu letitou praxi v bumbání, papání i střílení, rozhodli jsme se Vám trochu poradit, aby i ten Váš Silvestr za něco stál. Začneme ale postupně, protože některé přípravy zaberou trochu času.

 

Ohňostroj začíná na 400 ranách

Aby byl ohňostroj co k čemu, pod 350 ran opravdu nechoďte. Super jsou pumy s efekty nejrůznějších palem. Mají průměr mezi 4,5 až 5mm, podle toho, jak se to Číňanovi povedlo. Za balení 12ti pum nemá smysl dát přes 120 očí a na obrázky na krabici moc nekoukejte, uvnitř je to všechno stejný. Super jsou už připravené kompakty, ale ty lezou do peněz ještě víc. Zase se nekoukejte na obrázek, ale na počet ran a jejich průměr. Čím větší, tím lepší… Víc druhů je ale dobré zkombinovat, některé stojí zaprd, na což člověk přijde, až když to vylítá nahoru…

 

Chodit zapalovat pumu za pumou je nedůstojné a z ohňostroje hlavně nebudete mít nic. Je potřeba trochu příprav.

 

Ohňostroj je na jedno zapálení!

Aby to nebyla srabárna, je potřeba udělat vlastní mega kompakt. My to kombinujeme tak 50:50 z jednotlivých pum a ready made kompaktů. Potřebujeme:

  • Novodurové odpadní trubky o průměru 5cm
  • Papírové krabice od dárků
  • Stavební cementové lepidlo
  • Zápalné šňůry

Novodurové trubky seženeme v instalatérských potřebách nebo hobby marketu. Nejdřív vyzkoušíme průměr pum, aby se nezasekávaly. Běžně prodávané pumy jsou ale OK. Trubky si nařežeme na cca 30 cm a do krabice vylité na husto namíchaným lepidlem do výšky cca 3cm z nich vyskládáme kompakt. Trubky musejí mít zalitá dna a po vyschnutí lepidla musí držet! Protože lepidlo na novoduru blbě drží, je dobré nechat roztřepené konce trubek po řezání , nebo konce k zalití navrtat šroubky, které v cementovém lepidle udělají super kotvu. Když uděláme dobrý kompakt, je i na další rok…

 

Zápalné šňůry kupujeme ve speciálkách nebo na stáncích s pyrotechnikou v supermarketech. Hodně je vidět například Krupička. Zápalnou šňůru je potřeba vyzkoušet, jak rychle hoří. Mělo by to být o centimetr za sekundu. Ale jednou nám Krupička prodal rychlošňůru, že všechno bylo ve vzduchu asi tak za dvě minuty, namísto čtvrt hodiny…

 

Příprava ohňostroje samotného je jako skládání symfonie. Začnu jednou pumou, po chvíli dvě, jedna, čtyři, pět…. A potom mohutný závěr.

 

Pumy si proto rozdělíme podle efektů, většinou jsou odlišeny barevnou šňůrkou a je to loterie… Pumy, které chci aby vyletěly současně, nejlépe se stejnou barvou a efektem, k sobě na konci zápalné šňůry svážeme nití. Tím máme připravenou salvu. Postupně je vkládáme do předem připraveného kompaktu z trubek a tyto salvy propojujeme zápalnou šňůrou k tomu zakoupenou. Mezi salvami necháváme 5-10 cm šňůry. Na konec připojujeme originální kompakty, na úplný závěr i několik kompaktů najednou.

 

Je s tím docela práce, takže půlnoc stíháme každý rok s odřenýma ušima. A opravdu u toho nechlastáme. Jde tu o zdraví, takže neblbneme!

 

PS: Báá dostal jednou nápad, odlít megakompakt ze sádry. Nezkoušejte to! Po pár ranách se celý zhroutil a většina pum vybuchla uvnitř hromady sádry nebo těsně nad zemí… Dnes je to možná sranda. Ale na videu to nemáme, protože kameraman utekl…

 

Tip na předehru: Svázat několik římských svící, propojit knoty a zapálit je najednou. Ale pozor! Jak to plive, ať Vám to nezaletí do kapuce…. Viď Báá…

 

Chlastání je fajn, ale bez kocoviny…

Míchat pivo, víno, panáčky a šampus je vždycky jistá záhuba… Panáka je potřeba zapíjet vodou. Na promaštění žaludku před večírkem je také něco pravdy. A není k zahození nacpat se multivitaminem a vitamínem C s postupným uvolňováním. A to jak před večírkem, tak před spaním.

 

Ovar ze staré dobré krávy

Budete potřebovat:

  • Pořádný hrnec, nejlépe papiňák
  • Přední hovězí s kostí
  • Podle chuti zadní, telecí, nebo hezké přední, třeba krk.

Ořezat z toho tučné a blány. Dát do studené osolené vody a dát vařit. Pěnu, která se dělá při začátku vaření, je potřeba vyndat sítkem. Jinak bude vývar kalný. Maso je potřeba uvařit do měkka a sežrat. Ze zbytku je ideální vývar na ráno….

 

Jak se vyprostit

Vývar z ovárku je ideální, podle zvyku dochuťte, doplňte nudle, zeleninu, těstoviny, brambory… Dá ale rozum, že to všechno musíte připravit dřív, než půjdete spát. Fajn jsou ráno opět vitamínky. Výborný ranní recept z Ruska je veka s máslem a kaviárem a se studeným červeným vínem. Nebo po šampiónku šampaňské. Ještě větší šampioni to pijí na medvěda s vodkou. Vůbec nejlepší je kocovinu předběhnout a přepít, ale musíte začít dřív, než Vám začne být ouvej… Takže nejlépe hned ráno, když máte ještě jedničku (promile), si udělejte vydatnou snídani podle ruského receptu, zalijte to vývárkem a šampíčkem nebo dvojkou studeného červeného. Popijete tak s námi a možná jako my zjistíte, že pít s davem není taková sranda, jako s Marvem & Báá.

 

Jak si užít Nový rok

Nový rok je nejlepší začít snídaní šampionů. S čerstvě rozpečenými bagetkami nebo tousty, máslem a pravým červeným kaviárem. K tomu dobré šampíčko s kvalitní vodkou. Ve dvou máme osvědčené tři lahve šampusu a půl litru vodky. Jak na Nový rok, tak po celý rok… Vesele. Jako šampióni!

 

Foto: Weboun.net Dan Trnka

Zdroj: Infernetový magazín Veselá kráva

 

Další příspěvky autora: Marv & Báá


Články ve stejných kategoriích:

Veselá kráva   Alkohol   Zábava  


Kategorie Veselá kráva


Veselá kráva 001Veselá kráva 001
Nevychladněte! Rovnou za tepla je tu další, již první vydání infernetového nepravidelníku Veselá kráva. Stále je rok cca 2000...



Veselá kráva 000Veselá kráva 000
Dáme Vám ochutnat historické nulté číslo infernetového nepravidelníku Veselá kráva. Ať víte, co Vás čeká... Je asi rok 2000...


Kategorie Alkohol


Mobilní šlapací hospodaMobilní šlapací hospoda
V našich luzích a hájích je útulná hospůdka na každém kroku. Pokud jste ale někdy snili o tom, že vám hospoda přijede až domů, pak vězte, že je to možné a to díky pedálové hospodě z Nizozemska.



Totálně ožralé náctiletéTotálně ožralé náctileté
Společensky vypijeme všichni dost. Ale nic se nemá přehánět, nebo se v době všudypřítomných kamer stanete mediální hvězdou:



Komáři milují alkoholKomáři milují alkohol
Pokud se chcete vyhnout komárům, nepijte pivo, vzkazují vědci.



Opilci - luxusní videoOpilci - luxusní video
Nejlepší opilecké video.......


Kategorie Veselá kráva


Veselá kráva 001Veselá kráva 001
Nevychladněte! Rovnou za tepla je tu další, již první vydání infernetového nepravidelníku Veselá kráva. Stále je rok cca 2000...



Veselá kráva 000Veselá kráva 000
Dáme Vám ochutnat historické nulté číslo infernetového nepravidelníku Veselá kráva. Ať víte, co Vás čeká... Je asi rok 2000...




COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí