internetWEEK.cz menu TOPlist

Když se fotbalové hřiště promění v bojové

Když se fotbalové hřiště promění v bojové

Násilí do sportu nepatří, ovšem ne vždy tomu tak opravdu v realitě je. Není totiž tak úplnou výjimkou a to zejména v řadách fanoušků, že sport berou jako výmluvu k různým výtržnostem.

 

Když se fotbalové hřiště promění v bojové

Jednou z nejvíce proslavených zemí, kde fotbalový fanoušci převracely stadiony vzhůru nohama, Anglie však kvůli svým rowdies nastavila přísná pravidla a tak fotbaloví výtržníci řádí spíše v jiných ligách.

 

Český fotbal

Český fotbal naštěstí nemá moc zkušeností s velkým násilím na fotbalových stadionech. Čas od času se sice fanoušci Ostravy, Sparty či Slavie zblázní anebo možná chtějí dokázat, že i oni dokážou být tvrdými hochy a vyrvat pár sedaček či použít několik dělobuchů, v porovnání s ostatními zeměmi ale máme poměrně klidné diváky.

 

Polsko

O poznání hůře už jsou na tom naši sousedé v Polsku. Polské fanoušky si občas přibrala Ostrava, aby jim pomohli udělat na stadionu pozdvižení, jelikož oni by to sami bez jejich pomoci asi nezvládli. V létě zažili pořádný incident na Kypru, kdy horkokrevní diváci Famagusty prakticky podpálili stadion.

 

Rusko

Nejnovější incident se odehrál v Rusku. Ani první poločas se nepodařil odehrát mezi Dynamem Moskva a Petrohradem a zápas musel být přerušen. Dynamo vyhrávalo 1:0, když se fanoušci Petrohradu rozhodli, že ukážou, co v nich je. Už před zápasem byli petrohradští fanoušci v bojovné náladě a v moskevském metru napadli fanoušky Dynama. Ani to však nestačilo na to, aby se zklidnili a tak v sedmatřicáté minutě zasáhli jednou ze světlic brankáře domácích.

 

Gólman Šunin musel být po zasažení světlicí převezen do nemocnice s poraněným okem. „Stadion je vybavený kamerovým systémem, takže doufáme, že ho budeme schopni identifikovat," citovala policejního mluvčího agentura Interfax.

 

Samozřejmě, že většina populace podobné činy naprosto odsuzuje a proto i sami fanoušci by si měli uvědomit, že na zápasy se nechodí za účelem násilí a proto by měli zůstat u fandění a tipování na výsledky a nepoužívat svůj klub za účelem napadení ostatních fanoušků.

 

Zdroj: Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/zahranicni-fotbalove-souteze-vytrznosti-v-rusku-fv4-/fot_zahranici.aspx?c=A121117_152157_fot_zahranici_pes
Ilustrace: http://www.flickr.com/photos/lukas89/

 

Další příspěvky autora: Eva Liba


Články ve stejných kategoriích:

Sport   Fotbal   Zajímavé myšlenky   Násilí  


Kategorie Sport


Kam na lyže za zábavou? Jedině na Sibiř!Kam na lyže za zábavou? Jedině na Sibiř!
Každý rok to umí na Sibiři pořádně roztočit. Na závěr lyžařské sezóny musí všichni do plavek. Každým rokem je jich víc a víc. Podívejte se na velkou foto a video galerii!



10 rad čínského mistra, jak zůstaneme mladí a zdraví10 rad čínského mistra, jak zůstaneme mladí a zdraví
Zdraví je důležité, ale ne vždy se nám chce pro zdraví něco dělat. Šaolinský mistr Šifu Yan Lei, z 34. generace bojového umění kung fu, nám radí, jak si zachovat zdraví a mládí co nejdéle. Je potřeba začít hned.



Podle Ullricha by měl Armstrong dostat své tituly zpátkyPodle Ullricha by měl Armstrong dostat své tituly zpátky
Jan Ullrich, vítěz Tour de France a za Armstrongem třikrát druhý, prohlásil: „Já bych tituly z Tour de France Armstrongovi vrátil, tak to prostě tehdy chodilo. Nikomu to nijak nepomáhá, když se škrtá v listině vítězů..."



F1: Zábava či Sport?F1: Zábava či Sport?
Mnoho lidí si už řadu let pokládá otázku, zda je Formule 1 sport, či pouhý druh zábavy. Na rozdíl od jiných zemí, Indie na závody Formule 1 pohlíží jako na pouhý druh zábavy.



Lance Armstrong: „Bez dopingu nešla Tour de France vyhrát“Lance Armstrong: „Bez dopingu nešla Tour de France vyhrát“
Lance Armstrong se přiznal k dopingu. A prohlašuje, že v dobách, kdy závodil na Tour de France, nebylo možné, aby vítězství bez dopingu získal...



Kdy je ten správný čas odejít?Kdy je ten správný čas odejít?
Sportovní kariéra není jako ostatní povolání. A pro každého sportovce je čas odchodu velkým rozhodnutím.



Stříbrné šípy z Formule 1 mají kořeny v Novém JičíněStříbrné šípy z Formule 1 mají kořeny v Novém Jičíně
Jen málokdo z fanoušků Mercedesu ví, že jejich stříbrné šípy mají kořeny v Novém Jičíně.



Velká galerie tetování OH 2012 LondýnVelká galerie tetování OH 2012 Londýn
Letní Olympijské Hry v Londýně nebyly jen sportovní přehlídkou. Bylo na co se dívat, například na řadu originálních tetování...



Silný příběh olympijských her: od vypůjčených bot až do Londýna Silný příběh olympijských her: od vypůjčených bot až do Londýna
Není důležité vyhrát ale zúčastnit se… přestože je dnes sport především byznysem, najdou se občas i silné příběhy přesně dle citátu Pierre de Coubertina. Nejinak tomu bylo v případě Letních olympijských her v Londýně.



Bikini SnowboardingBikini Snowboarding
Jestli někdo z Vás doposud nemusel snowboard, určitě změní názor. Pro milovníky prkna jedna lahůdka! A také malá rychloškola snowboardingu...




COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí