internetWEEK.cz menu TOPlist

Kdy je ten správný čas odejít?

Kdy je ten správný čas odejít?

Sportovní kariéra není jako ostatní povolání. A pro každého sportovce je čas odchodu velkým rozhodnutím.

 

Kdy je ten správný čas odejít?

Profesionální kariéra není jako ostatní povolání. Ve sportu to prostě tak nechodí, že čím déle jste na stejném místě, tím větší uznání máte. I když co se týká uznání, to možná dostane, ale výkony už pravděpodobně po několika desítkách let nebudou odpovídat tomu, co předvádí o dvacet let mladší spoluhráči. Pro každého sportovce je však čas odchodu velkým rozhodnutím.

 

Poslední fotbalový komentář živě, či poslední vstřelená branka, to je to co se honí profesionálním hráčům ve chvíli, kdy se rozmýšlí o ukončení kariéry. V poslední době jsou věk a výkonnost velice spojovány s nejznámějším českým hokejistou - Jaromírem Jágrem.

 

Jágr se svým týmem Bostonem bojuje ve finále NHL o Stanley cup. Zlatý vítěz z Nagana už však dávno nemá formu na to, aby jak gólově, tak bruslařsky přehrál své o desítky let mladší protihráče a tak se o Jágrově věku mluví stále více a více o tom, zda má na to, aby hrál právě v takovémto klubu. Jágr by zajisté mohl svou kariéru pokračovat v Kladně, ale zatím se NHL vzdát nechce.

 

Oproti tomu Zdeněk Grygera už došel k rozhodnutí, že „velký fotbal“ už je mimo jeho síly. Bývalý reprezentační stoper už jen fotbal komentuje a občas pomůže Zlínu či Holešovu. „Nedávno jsem si to vyzkoušel na rozlučce Marka Jankulovského a na profi fotbal už to není," říká. „Pár lidí mi říkalo, ať to ještě zkusím. Ale sám nejlíp znám svoje tělo a vím, co od toho můžu čekat. Jsem přesvědčený, že je to nejlepší varianta."

 

Ukončit kariéru může být občas prostě náročné, ale to pořád neznamená, že se hráč vzdá svého sportu úplně. Bývalých hráčů, kteří se stali úspěšnými trenéry či stojí v zákulisí nějakého týmu, bylo a je už několik. Fanoušci najdou další informace ze světa sportu i sázkové tipy na sportovním portále bet365.

 

Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/zdenek-grygera-rozhovor-fotbal-d3n-/fot_reprez.aspx?c=A130622_1943480_fot_reprez_ten
Foto: http://www.flickr.com/photos/syume/

 

Další příspěvky autora: Eva Liba


Články ve stejných kategoriích:

Sport   Kariéra  


Kategorie Sport


Kam na lyže za zábavou? Jedině na Sibiř!Kam na lyže za zábavou? Jedině na Sibiř!
Každý rok to umí na Sibiři pořádně roztočit. Na závěr lyžařské sezóny musí všichni do plavek. Každým rokem je jich víc a víc. Podívejte se na velkou foto a video galerii!



10 rad čínského mistra, jak zůstaneme mladí a zdraví10 rad čínského mistra, jak zůstaneme mladí a zdraví
Zdraví je důležité, ale ne vždy se nám chce pro zdraví něco dělat. Šaolinský mistr Šifu Yan Lei, z 34. generace bojového umění kung fu, nám radí, jak si zachovat zdraví a mládí co nejdéle. Je potřeba začít hned.



Podle Ullricha by měl Armstrong dostat své tituly zpátkyPodle Ullricha by měl Armstrong dostat své tituly zpátky
Jan Ullrich, vítěz Tour de France a za Armstrongem třikrát druhý, prohlásil: „Já bych tituly z Tour de France Armstrongovi vrátil, tak to prostě tehdy chodilo. Nikomu to nijak nepomáhá, když se škrtá v listině vítězů..."



F1: Zábava či Sport?F1: Zábava či Sport?
Mnoho lidí si už řadu let pokládá otázku, zda je Formule 1 sport, či pouhý druh zábavy. Na rozdíl od jiných zemí, Indie na závody Formule 1 pohlíží jako na pouhý druh zábavy.



Lance Armstrong: „Bez dopingu nešla Tour de France vyhrát“Lance Armstrong: „Bez dopingu nešla Tour de France vyhrát“
Lance Armstrong se přiznal k dopingu. A prohlašuje, že v dobách, kdy závodil na Tour de France, nebylo možné, aby vítězství bez dopingu získal...



Stříbrné šípy z Formule 1 mají kořeny v Novém JičíněStříbrné šípy z Formule 1 mají kořeny v Novém Jičíně
Jen málokdo z fanoušků Mercedesu ví, že jejich stříbrné šípy mají kořeny v Novém Jičíně.



Když se fotbalové hřiště promění v bojovéKdyž se fotbalové hřiště promění v bojové
Násilí do sportu nepatří, ovšem ne vždy tomu tak opravdu v realitě je. Není totiž tak úplnou výjimkou a to zejména v řadách fanoušků, že sport berou jako výmluvu k různým výtržnostem.



Velká galerie tetování OH 2012 LondýnVelká galerie tetování OH 2012 Londýn
Letní Olympijské Hry v Londýně nebyly jen sportovní přehlídkou. Bylo na co se dívat, například na řadu originálních tetování...



Silný příběh olympijských her: od vypůjčených bot až do Londýna Silný příběh olympijských her: od vypůjčených bot až do Londýna
Není důležité vyhrát ale zúčastnit se… přestože je dnes sport především byznysem, najdou se občas i silné příběhy přesně dle citátu Pierre de Coubertina. Nejinak tomu bylo v případě Letních olympijských her v Londýně.



Bikini SnowboardingBikini Snowboarding
Jestli někdo z Vás doposud nemusel snowboard, určitě změní názor. Pro milovníky prkna jedna lahůdka! A také malá rychloškola snowboardingu...




COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí