internetWEEK.cz menu TOPlist
Iránský prezident naznačil, že útoky z 11. září zorganizovaly USAIránský prezident naznačil, že útoky z 11. září zorganizovaly USA
Je možné, aby americká vláda zorganizovala útok na Dvojčata z 11. září 2001? Zdá se vám to nepravděpodobné? Nebo naopak patříte k těm, kteří si myslí, že na těchto konspiračních teoriích skutečně něco pravdy je?


Čemu věřit ve sportu? Co je fakt a co fikce?Čemu věřit ve sportu? Co je fakt a co fikce?
Uplácení, sázení a doping. Velké peníze a nástroj moci. Je tu ještě místo pro soupeření a ideály? Existuje čistý sport, jak tvrdí desetibojaři Dvořák a Šebrle? Nebo silový trojbojař Jakub Sedláček?


Jak pořádně posílit mozekJak pořádně posílit mozek
Chcete, aby vám to pořádně myslelo? Musíte denně řešit nové úkoly a trénovat mozkové závity. Následuje několik tipů jak na to, abyste byli každý den o něco chytřejší.


Jak se žije nezaměstnaným v USA. Příběh Pauly Brayové. Jak se žije nezaměstnaným v USA. Příběh Pauly Brayové.
Chudoba se stává aktuálním novinářským tématem nejen u nás. Jak se v USA může ocitnout na existenčním dně vysokoškolsky vzdělaná žena, popisuje v otevřeném dopise prezidentu Spojených států Paula Brayová.


Konspirační teorie – Ježíš KristusKonspirační teorie – Ježíš Kristus
Byl to americký spisovatel Dan Brown, kdo oživil myšlenku, že Ježíš nebyl svatý, ale měl ženu a děti. Teorií kolem křesťanského Mesiáše je však více.


Netradiční pohled na zatmění SlunceNetradiční pohled na zatmění Slunce
Úplné zatmění Slunce je nejúchvatnějším nebeským úkazem. NASA nyní zveřejnila velmi netradiční pohled na tuto podívanou.


NDE v 18. století a dnesNDE v 18. století a dnes
Lékař Pierre-Jean de Monchaux odborně popsal jako první Evropan případ související se zážitkem blízké smrti již v roce 1740. Tyto zážitky ze stavu bezvědomí nebo klinické smrti mohou zásadně proměnit vnímání světa.


Biopaliva – pro a protiBiopaliva – pro a proti
Biopaliva mají být jednou z alternativ trvale udržitelného rozvoje. Ovšem problémy, které větší výrobu biopaliv doprovázejí, ukazují, že využívání tohoto zdroje energie nebude tak jednoduché.


Jak si stvořit osobní náboženstvíJak si stvořit osobní náboženství
Interview dvou psychologů o spiritualitě. Pythia Peayová zpovídá Thomase Moora na téma individuální duchovní rozvoj.


Tutanchamon: Faraon z KavkazuTutanchamon: Faraon z Kavkazu
Testy DNA zjistily, že mužští předkové slavného faraóna Tutanchamona přišli od Černého moře. Jeden z potomků tohoto vládce žije na Moravě. Otazníky nad původem vládců Egypta však zůstávají.


Volby: Pravice nebo levice?Volby: Pravice nebo levice?
Téma levice a pravice jitří vášně a dělí národ. Ale někteří politici a politologové říkají, že už je to trochu zbytečné téma. Jak to vidí americký psycholog James Hillman v zemi, kde se kvůli politice lidé střílí?


Americký Ötzi: Starý indián z PolynésieAmerický Ötzi: Starý indián z Polynésie
Evropa má svého Ötziho a Amerika Muže z Kennewicku. Pradávný americký lovec je obestřen záhadami. Jeho původ se pomocí analýzy DNA dosud nepodařilo vystopovat, ale pravděpodobně není praprapradědečkem současných původních Američanů...


5 tipů jak být úspěšný5 tipů jak být úspěšný
Neseme si v sobě vzorce minulosti, které do nás otiskli zejména naši rodiče. Máme tendenci je napodobovat, a to i v tom, co nedělali dobře. Zkuste něco nového.


Časosběrná videa: stovky tisíc fotografií v několika minutáchČasosběrná videa: stovky tisíc fotografií v několika minutách
Podívejte se na časosběrná videa, která zachycují krásy Země i vesmíru. Na několik minut, které reprezentují měsíce práce jejich autorů. Ale stojí to za to!


Mnislav Zelený u Drtinové: zajímavé názory na současné děníMnislav Zelený u Drtinové: zajímavé názory na současné dění
Etnolog, antropolog, publicista a indián byl hostem u Daniely Drtinové. Udělejte si 23 minut času. Stojí to za to.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí