internetWEEK.cz menu TOPlist
Douglas Tompkins: Ekonomie budoucnostiDouglas Tompkins: Ekonomie budoucnosti
Záznam přednášky amerického ekologického aktivisty Douglase Tompkinse, která se uskutečnila v Praze. Kritik ekonomie růstu je na okružní cestě po Evropě a přednáší o svých aktivitách v Jižní Americe.


Mýty a fakta o vztazíchMýty a fakta o vztazích
Od našeho okolí slýcháváme mnoho rad, co máme, nebo co bychom měli dělat, když… Na tyto rady se však nemůžeme stoprocentně spolehnout, neboť lidé považují mnoho mýtů za pravdu a naopak. Jak je to tedy s láskou a vztahy ve skutečnosti?


Mizející střední třída je nový normál?Mizející střední třída je nový normál?
Všimli jste si, že pomalu chudnete, i když jste byli v 90. letech poměrně úspěšní profesionálové a vaše profese se ještě před 10 lety zdála být zárukou slušného příjmu a víceméně nadprůměrného životního standardu? Nejste v tom sami....


Zaostřeno na piercing: z extravagance módaZaostřeno na piercing: z extravagance móda
Zprvu bylo na piercing pohlíženo, jako na nevhodný, prznící a nevkusný doplněk. V současnosti je trendem číslo jedna a to nejen u teenagerů, ale i u dospělých.


Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie!Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie!
Je to obyčejná tráva. 300x sladší než cukr. Ale nemá kalorie a nezvyšuje hladinu inzulinu. Proto je postrachem potravinářské chemie.


Úder na solar klimatické teorie: Země se dva tisíce let ochlazujeÚder na solar klimatické teorie: Země se dva tisíce let ochlazuje
Vědci a Al Gorové nás dlouhodobě masírují poplašnými zprávami, jak se svět otepluje a že je nutné ho zachránit, jenomže tyto informace pocházejí z doby za posledních 150 let. Země se už 2000 let mírně ochlazuje.


50 let po atentátu – Amerika stále neví50 let po atentátu – Amerika stále neví
John F. Kennedy: Proč většina Američanů nevěří v teorii jednoho střelce? Co píší americká média 50 let po nejslavnějším atentátu 20. století. Zdá se, že dohady budou trvat věčně...


10 nejzajímavějších paranormálních schopností10 nejzajímavějších paranormálních schopností
Takzvané paranormální jevy většina lidí na Západě pokládá za nesmysly. Nicméně ony formovaly naši minulost více, než tušíme. Také proto vznikl tento žebříček záhadných schopností.


Jedenáct největších konspiračních teoriíJedenáct největších konspiračních teorií
Konspirační teorie jsou fenomén. Naznačují alternativní cesty, ilustrují moderní historii. Můžeme se jim smát, můžeme s nimi nesouhlasit, ale jsou výrazem lidské skepse a zvídavosti, které jsou předpokladem evoluce lidstva.


Rupert Sheldrake: 10 vědeckých dogmatRupert Sheldrake: 10 vědeckých dogmat
Britský vědecký disident promluvil v Londýně kriticky o současné vědě. Vyvolal poprask. Pustili se do něj skeptici. TED stáhl jeho projev ze svých stránek a byl obviněn z cenzury. Skandál byl na světě.


USA zbrojí: nová letadlová loď a hypersonický špionUSA zbrojí: nová letadlová loď a hypersonický špion
Dvě zajímavé novinky představily americké ozbrojené složky. Zatímco nejmodernější letadlová loď už má křtiny za sebou, vývoj rychlého špiona teprve započne.


Vitamínové doplňky nepomáhají. A škodí!Vitamínové doplňky nepomáhají. A škodí!
Byl publikován nespočet vědeckých prací, zpochybňujících účinnost vitamínových doplňků. Podle většiny z nich pravidelné užívání vitamínových doplňků ničemu nepomáhá. Naopak. Zvyšují riziko rakoviny nebo předčasné smrti!


Tragický příběh lodi RMS Lusitania Tragický příběh lodi RMS Lusitania
Politika, bezcitnost a možná chladný kalkul mocnosti poslal v květnu 1915 ke dnu loď Lusitania se stovkami lidí na palubě.


Jaká bude další evoluce lidstva?Jaká bude další evoluce lidstva?
Člověk zručný, neandrtálský, vzpřímený,… o vývojových fázích člověka jsme se učili ve škole, ale evoluce lidského pokolení probíhá i nyní. Jak budou vypadat lidé za pár desítek tisíc let?


Šťastní lidé – indiáni z AmazonieŠťastní lidé – indiáni z Amazonie
Žijí v přítomnosti, nepočítají a věří jen tomu, co vidí. Je to živoucí vzorek z pravěku. Indiáni z Amazonie nám ukazují, jací jsme kdysi byli.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí