internetWEEK.cz menu TOPlist
Záhadní staří KréťanéZáhadní staří Kréťané
Odkud se vzali a jak mohli na skalnatém ostrově uprostřed Středozemního moře vytvořit původní obyvatelé Kréty skvělou civilizaci před několika tisíci lety? To člověka napadne, když navštíví tento středomořský ostrov.


Naučme se zvládat sami sebe!Naučme se zvládat sami sebe!
Emoce nás mohou uvolnit. Některé z nich rádi projevujeme. Jiné bychom však měli držet zkrátka a příliš je nedávat najevo. Občas jsou nezadržitelné, každý to zná. Naučme se je ovládat!


Robotická revoluce a práce budoucnosti: Komu vezmou roboti místo? Co je a co není perspektivní zaměstnání?Robotická revoluce a práce budoucnosti: Komu vezmou roboti místo? Co je a co není perspektivní zaměstnání?
Jestli je Vám dnes padesát, o práci se zřejmě bát nemusíte. Alespoň co se robotů týče. Ale přemýšlíte-li, co studovat, zbystřete. Řadu povolání již automatizace vymýtila. A ještě více jich čeká jistý ortel. Svět se mění…


Tajemná jezerní monstra ITajemná jezerní monstra I
Neexistuje snad nikdo, kdo by neslyšel o příšeře z jezera Loch Ness. Skotská národní obluda láká k jezeru tisíce turistů. Po světě však existují mnohá další jezera, ve kterých byli spatřeni tajemní tvorové.


Co o nás prozradí našeptávače vyhledávačů?Co o nás prozradí našeptávače vyhledávačů?
Vyhledávače Google nebo Seznam.cz používá asi většina z nás každý den. Když začnete do klávesnice bušit hledané heslo, našeptávač vám nabídne seznam nejhledanějších případně vámi kdysi hledaných výrazů. Co hledáme nejčastěji?


Když při dobývání vesmíru umírají lidéKdyž při dobývání vesmíru umírají lidé
Existuje pět velkých katastrof v dějinách kosmonautiky, při kterých umírali astronauti. O těchto nehodách se dočtete spoustu informací, vyšly o nich knihy a každoročně se připomínají. Při dobývání vesmíru však umírali i lidé zcela bezejmenní...


8 velkých filosofických otázek, které (asi) nikdy nevyřešíme8 velkých filosofických otázek, které (asi) nikdy nevyřešíme
Když se malý indiánek moc ptá, dostane v Amazonii do očí chilli. A když se ptát nepřestane, stane se z něho filosof. Filosofie je zvláštní vědní obor, o kterém si opravdoví vědci myslí, že to není žádná věda.


Věčné mládí: hit několika posledních stoletíVěčné mládí: hit několika posledních století
Zdravý styl života, plastická chirurgie, kosmetické a podpůrné přípravky. To je současné know how jak zpomalit stárnutí a oklamat čas. Gen, který za stárnutí může, se přitom usilovně hledá. Jak ale bojovali v dávných stoletích naši předci?


Měsíc ovlivňuje spánek, žaluzie nepomohouMěsíc ovlivňuje spánek, žaluzie nepomohou
Vliv Měsíce na člověka je vášnivým tématem odpradávna. Kdysi kolovaly zvěsti o vlkodlacích, dnes se vědci přou o vliv našeho vesmírného souseda na lidský spánek.


O utajování zdrojů – Steve M. GreerO utajování zdrojů – Steve M. Greer
Ufolog Steve M. Greer vystoupil na summitu Evropské exopolitiky. Z jeho vystoupení s názvem Příslib nové energie je velmi zajímavé video...


Jsme na stopě záhady kulového blesku?Jsme na stopě záhady kulového blesku?
Objeví se bez varování, vyvolá paniku, občas něco zničí a přivolá reportéry TV Nova. To je kulový blesk. Mimořádně vzácný a záhadný úkaz. Díky čínským vědcům jsme teď ale blíže k odhalení jeho tajemství.


DEN PO KONCI SVĚTADEN PO KONCI SVĚTA
Konec světa se nekonal. Většina lidí si oddechla, že věci běží dál jako obvykle. Co to všechno znamenalo a jaký to mělo smysl?


Vědci umí fixovat CO2 lépe než rostlinyVědci umí fixovat CO2 lépe než rostliny
Tým v Německu synteticky vyvinul zcela biologickou metabolickou dráhu, založenou na modelu fotosyntézy. Avšak o 20% účinnější! Tvoří ji 17 enzymů z devíti organismů.


10+3 nejpodivnější záhady10+3 nejpodivnější záhady
Země je stále plná záhad, nad kterými zůstává rozum stát, i když to tak na první pohled nevypadá. Tento výběr dal dohromady server Before It´s News.


10 nejpodivnějších náhod v historii10 nejpodivnějších náhod v historii
Náhody fascinují člověka od nepaměti bez ohledu na to, zda jsou pozitivní nebo negativní. Nad následující hitparádou mysteriózních souher opravdu chvílemi zůstává rozum stát.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí