internetWEEK.cz menu TOPlist
Očkování: všechna pro i protiOčkování: všechna pro i proti
Každý, kdo se narodí zde, musí být povinně očkovaný. Necháváme se očkovat i dávkami, které nejsou povinné, ale mají chránit naše zdraví. Kupujeme si je dobrovolně, i když často mají mnoho vážných vedlejších účinků. Někdo je pro, jiný proti.


NERŮST - alternativní ekonomická cestaNERŮST - alternativní ekonomická cesta
Existuje nějaká alternativa k představě Západu o blahobytném státu, který bude existovat v trvalém růstu do nekonečna? Ekologové přicházejí s teorií nerůstu.


Socialismus - funguje nebo nefunguje?Socialismus - funguje nebo nefunguje?
V poslední době koluje po českém internetu článek na téma – socialismus nefunguje. Za příklad slouží americká škola. A protože jde o Ameriku, mluví se o Obamově socialismu.


Vědci žasnou: globální oteplování se zastaviloVědci žasnou: globální oteplování se zastavilo
Britští klimatologové nezaznamenali významný nárůst globálních teplot od roku 1997. Ledovce v Arktidě však rychle tají. Co se děje? Skončilo globální oteplování, nebo si jen dalo přestávku?


Mamuty vyhubila klimatická změnaMamuty vyhubila klimatická změna
Vymření gigantických savců způsobil nedostatek výživných rostlin v době ledové. Za mamutí apokalypsu nemůže pračlověk, ale klimatická změna.


Teorie o placaté Zemi je stále živáTeorie o placaté Zemi je stále živá
Také v dnešní době se najdou lidé, kteří se domnívají, že naše planeta je placatá. Nejde o civilizací nedotknuté indiány, ani o psychicky nemocné nebo nevzdělané jedince. Příznivci placaté Země mají dokonce sdružení.


100 dolarů za sestřelení bezpilotního letadla? Americké město o  tom uvažuje100 dolarů za sestřelení bezpilotního letadla? Americké město o tom uvažuje
Bezpilotní letadla nebo chcete-li drony jsou zejména v USA žhavým tématem, které eskaluje už tak vášnivé diskuse o sledování lidí. Jedno americké městečko jde proti proudu a možná nabídne odměnu za sestřelení bezpilotního letadla.


Fantomová bolestFantomová bolest
Pro většinu z nás, se jedná o záhadný název. Pro ty, kteří si jí prochází, se stala noční můrou. Je skutečně možně mít cit v končetině, která dotyčnému byla amputována? Podle výpovědi postižených, je!


10 trendů (de)formujících civilizaci a východisko10 trendů (de)formujících civilizaci a východisko
Hodně lidí cítí, že se nacházíme v době velkých změn. Ale o jaké změny přesně jde? Abychom na tu otázku mohli odpovědět, musíme prozkoumat současné trendy vývoje a pokusit se porozumět, kam směřují.


MMS: zázračný lék, placebo nebo podvod?MMS: zázračný lék, placebo nebo podvod?
MMS Miracle Mineral Supplement vyzkoušely miliony lidí a tvrdí, že funguje. Jiní si klepou na čelo, mluví o zdravém selském rozumu a odmítají přijmout argumenty objevitele Jima Humbla


Mayové a mimozemšťané - nové důkazy Mayové a mimozemšťané - nové důkazy
Po internetu kolují fotografie fantastických artefaktů mayského typu. Na některých jsou jasně patrné UFO a podivné, snad mimozemské bytosti.


Komentář: stavba ISS byla chyba, měli jsme letět na MěsícKomentář: stavba ISS byla chyba, měli jsme letět na Měsíc
Každých 90 minut obletí Zemi ve výšce kolem 360 kilometrů. Je největší stavbou, která kdy byla ve vesmíru postavena. Jsou ale prostředky vložené do Mezinárodní kosmické stanice efektivní? Má provoz tak velkého komplexu smysl?


Tutanchamon: Faraon z KavkazuTutanchamon: Faraon z Kavkazu
Testy DNA zjistily, že mužští předkové slavného faraóna Tutanchamona přišli od Černého moře. Jeden z potomků tohoto vládce žije na Moravě. Otazníky nad původem vládců Egypta však zůstávají.


Odposlechy tajných služeb: Česko NSA nezajímá Odposlechy tajných služeb: Česko NSA nezajímá
Na veřejnost se dostávají stále zajímavější informace o sledování celosvětové internetové populace americkými tajnými službami. Česká republika ale zřejmě programy jako PRISM nebo XKeyscore příliš nezajímá.


Bylo nebo nebylo za komunistů lépe?Bylo nebo nebylo za komunistů lépe?
V několika článcích a komentářích v magazínu internetWEEK.cz jsem prohlásil, že nebylo lépe než dnes. Máme svobodu, o které se nám za komunistů mohlo jen zdát. Vždy to vyvolalo vášnivé debaty. Tak jak to tedy je?


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí