internetWEEK.cz menu TOPlist
Výhody meditaceVýhody meditace
Západní věda odhaluje, že meditace není jen podivínský úlet, ale má pozoruhodné formativní účinky na lidské schopnosti a obecně na lidské zdraví a pocit štěstí.


Opravdu bylo za komunistů lépe?Opravdu bylo za komunistů lépe?
Na internetu je zajímavá stránka, která srovnává ceny v roce 1989 s těmi současnými.


Šťastní lidé – indiáni z AmazonieŠťastní lidé – indiáni z Amazonie
Žijí v přítomnosti, nepočítají a věří jen tomu, co vidí. Je to živoucí vzorek z pravěku. Indiáni z Amazonie nám ukazují, jací jsme kdysi byli.


Fenomén týrání dětíFenomén týrání dětí
Kuřimská kauza, vlčí děti, v sedmi letech vážil třináct a půl kilogramu a musel chodit po připínáčcích, matka vázala dítě na psí vodítko…To je jen ukázka teroru, který se každý den děje na těch nejvíc bezbranných – dětech. Ptám se, proč?


16 důvodů pro častý sex16 důvodů pro častý sex
Vědci po dlouhých desetiletích vypátrali, proč je výhodné dělat příjemné věci často. Následující seznam je manuálem spíše pro ty racionální typy, romantici ho nepotřebují. Věděli to i bez vědců.


Úder na solar klimatické teorie: Země se dva tisíce let ochlazujeÚder na solar klimatické teorie: Země se dva tisíce let ochlazuje
Vědci a Al Gorové nás dlouhodobě masírují poplašnými zprávami, jak se svět otepluje a že je nutné ho zachránit, jenomže tyto informace pocházejí z doby za posledních 150 let. Země se už 2000 let mírně ochlazuje.


Nyos: Africké jezero smrtiNyos: Africké jezero smrti
V Kamerunu, mezi skalnatými horami a zelenými pláněmi se nachází přibližně dva kilometry dlouhé jezero. Krajina i jezero lákají svoji krásou turisty, ale pozor! Jezero je tichým zabijákem.


Další otazníky nad JežíšemDalší otazníky nad Ježíšem
Úvahy o tom, jak žil a jak zemřel Ježíš Kristus, dostávají čas od času nové podněty. Egyptský papyrus naznačuje, že Mesiáš měl manželku. Objevila se další hrobka, ve které mohl být pohřben.


Mentální anorexie - Isabelle CaroMentální anorexie - Isabelle Caro
Mentální anorexie není opravdu jen nemocí dívek a žen, dávno jsou pryč ty doby, kdy šlo často o onemocnění nadaných dospívajících dívek s výborným prospěchem ve škole a sklony k perfekcionismu.


Léčivá houba: REISHILéčivá houba: REISHI
Výčet pozitivních účinků houby Lesklokorky lesklé je velmi obsáhlý. Tento tradiční lék dlouhověkých Číňanů a Japonců pomáhá při cukrovce, vysokém tlaku, obnově buněk nebo i v boji proti rakovině.


Hawkeye Pierce z M.A.S.H se snaží změnit popularizaci vědyHawkeye Pierce z M.A.S.H se snaží změnit popularizaci vědy
Herce Alana Aldu asi zná většina lidí díky kultovnímu seriálu M.A.S.H. V USA se však proslavil rovněž jako propagátor vědy.


Krachují státy kvůli investorům nebo investoři kvůli státům?Krachují státy kvůli investorům nebo investoři kvůli státům?
Média nás masírují zlými investory, kteří nekupují dluhopisy Řecka, Portugalska a Itálie. Mohou za dluhovou krizi? Co jsou zač?


Americký Ötzi: Starý indián z PolynésieAmerický Ötzi: Starý indián z Polynésie
Evropa má svého Ötziho a Amerika Muže z Kennewicku. Pradávný americký lovec je obestřen záhadami. Jeho původ se pomocí analýzy DNA dosud nepodařilo vystopovat, ale pravděpodobně není praprapradědečkem současných původních Američanů...


Vědci prý našli v atmosféře mimozemský životVědci prý našli v atmosféře mimozemský život
Britští vědci tvrdí, že našli mimozemský život. Za objevem není kosmická sonda na Marsu nebo lovci UFO ale stratosférický balon.


Pomozte odhalovat nezákonný rybolov díky technologii Global Fishing WatchPomozte odhalovat nezákonný rybolov díky technologii Global Fishing Watch
Leonardo DiCaprio a Google představili technologii, která umožňuje komukoliv na Zemi odhalovat nezákonný rybolov z vesmíru. Ten je odhadován na 35% celkového mořského výlovu. Díky tomu jsou ryby jako tuňáci a mečouni na desetině původních stavů...


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí