internetWEEK.cz menu TOPlist
Původ AIDS a HIV – uměle vytvořená nemoc?Původ AIDS a HIV – uměle vytvořená nemoc?
AIDS, neboli Syndrom získaného selhání imunity. Nemoc, kterou se od jejího prvního výskytu v roce 1981 nakazili desítky milionů lidí a jejímž původem je virus HIV. Na člověka se pravděpodobně přenesla ze šimpanzů v oblasti Kamerunu. Oficiálně.


Mýty a fakta o šikaně na školáchMýty a fakta o šikaně na školách
Šikana se vyskytuje na většině škol a setkal se s ní téměř každý druhý žák. Přesto se školní šikana bagatelizuje a koluje o ní řada polopravd a mýtů...


Dokud je čas: Co nám ještě EU zatrhneDokud je čas: Co nám ještě EU zatrhne
V boji proti CO2 nezná EU bratra. Víte, co si musíte užít, než Vám to úředníci z Bruselu zatrhnou?


Další otazníky nad JežíšemDalší otazníky nad Ježíšem
Úvahy o tom, jak žil a jak zemřel Ježíš Kristus, dostávají čas od času nové podněty. Egyptský papyrus naznačuje, že Mesiáš měl manželku. Objevila se další hrobka, ve které mohl být pohřben.


Jak najít ideálního partnera či partnerku?Jak najít ideálního partnera či partnerku?
Spíš objevíte tisíce mimozemských civilizací, než jediný ideální vztah. Podle matematika Petera Backuse je vhodný pouze každý 285 tisící kandidát. Možná za to může náš čich. Možná jen vysoké nároky nebo strach z minulých zklamání...


Přiblíží nás ke hvězdám jaderná medúza?Přiblíží nás ke hvězdám jaderná medúza?
Na jedné straně zde máme objevy obyvatelných planet u blízkých hvězd. Na straně druhé přichází zajímavá inovace mezihvězdných letů. Nejnovější projekt jaderné medúzy vychází ze známého Projektu Orion. Budeme cestovat na vlnách atomových výbuchů?


Japonsko se potápíJaponsko se potápí
Japonsko je zemí, jež se může chlubit dokonalými vynálezy, krásnou krajinou, gejšami a saké. Nemusí to být ale na dlouho. Stíhá ho jedna katastrofa za druhou a Japonsko jde ke dnu!


James Cameron: simulace potopení TitanicuJames Cameron: simulace potopení Titanicu
Režisér filmu Titanic, James Cameron, připravil ke stému výročí první a zároveň poslední plavby, simulaci potopení této zřejmě nejslavnější lodě v historii.


Eben Alexander: Nebe existuje Eben Alexander: Nebe existuje
„Mám vědecký důkaz, že posmrtný život existuje,“ říká americký neurochirurg, který přežil klinickou smrt. Dostal se v kómatu do světa, který považuje za nebe.


Zajímavé sociální experimentyZajímavé sociální experimenty
Zkoumat život malé skupiny vystavené izolaci, hladu, nedostatku kyslíku nebo třeba vlivu drog, je snem mnoha vědců ale i vojáků. Některé sny se staly skutečností.


Nate Silver – Muž, který počítá budoucnostNate Silver – Muž, který počítá budoucnost
Statistik, který z nudy počítal výsledky baseballových zápasů. Vydělal balík v on-line pokeru. Přesně spočítal, že v roce 2008 vyhraje Barack Obama. Stal se nejlepším politickým bloggerem USA. Vidí do budoucnosti?


Je Islám opravdu mírumilovným náboženstvím?Je Islám opravdu mírumilovným náboženstvím?
Ihned po 11. září 2001 nás ze všech stran přesvědčují, že Islám znamená mír. Ne terorismus nebo násilí. Že nebezpečný je pouze Islám radikální, stejně jako radikální křesťanství. A kde hledat pravdu?


Pohled mayského šamana na západní kulturuPohled mayského šamana na západní kulturu
Mayové jsou nyní tak trochu módní záležitostí. Ale víme o nich něco jiného než, že měli zvláštní kalendář a stavěli na Yucatánu pyramidy? Mayskou duši dobře vylíčil šaman Martin Prechtel.


Dovolte, abych se představila: SmrtDovolte, abych se představila: Smrt
Smrti se většina lidí obává a chápou ji jako kruté ukončení pozemského života. Přestože náboženství nabízejí vysvětlení, že umírá jen hmotné tělo, ale duše je věčná, mnoha lidem to stejně nepomáhá. Jan van Helsing nabízí úplně jiný pohled na smrt.


Záhadný Korálový hrad na FloriděZáhadný Korálový hrad na Floridě
Nevysvětlitelná monumentální stavba, vybudovaná lotyšským emigrantem Edwardem Leedskalninem, stojí na jižní Floridě. Nikdo nechápe, jak mohl sám a bez strojů zkonstruovat své výtvory.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí