internetWEEK.cz menu TOPlist
Rupert Sheldrake: 10 vědeckých dogmatRupert Sheldrake: 10 vědeckých dogmat
Britský vědecký disident promluvil v Londýně kriticky o současné vědě. Vyvolal poprask. Pustili se do něj skeptici. TED stáhl jeho projev ze svých stránek a byl obviněn z cenzury. Skandál byl na světě.


10 nejpodivnějších náhod v historii10 nejpodivnějších náhod v historii
Náhody fascinují člověka od nepaměti bez ohledu na to, zda jsou pozitivní nebo negativní. Nad následující hitparádou mysteriózních souher opravdu chvílemi zůstává rozum stát.


Časosběrné video: 17 zemí a 6000 fotografií v 5 minutáchČasosběrné video: 17 zemí a 6000 fotografií v 5 minutách
Fotograf Kien Lam vzal fotoaparát, navštívil celkem 17 zemí a fotil a fotil. Nafotil toho hodně… za 343 dní celkem 6 237 fotografií.


Ötzi: Co víme o Ledovém mužiÖtzi: Co víme o Ledovém muži
Za více než dvě desetiletí prozkoumali vědci mumii z Alp zvanou Ötzi pomocí nejmodernějších přístrojů. Udělali jsme aktuální přehled toho, co vše se dá vypátrat o člověku, který žil před 5300 roky.


Poskytli mimozemšťané technologie starověku?Poskytli mimozemšťané technologie starověku?
Měli lidé ve starověku znalosti, které jasně předčí ty naše? Pokud ano, tak odkud? Od mimozemšťanů? Nebo jsme snad ztratili část své historie?


Mamuty vyhubil drtivý dopadMamuty vyhubil drtivý dopad
Starý grónský led svědčí o dopadu velkého vesmírného tělesa v oblasti Kanady. Mamuti potom rychle vymírali a záhadně v té době zmizeli i severoameričtí paleoindiáni. Drtivý dopad zúčtoval se všemi.


Video: kdyby místo Měsíce byla některá z planetVideo: kdyby místo Měsíce byla některá z planet
Jak by to vypadalo na pozemské obloze, kdyby místo Měsíce byla ve stejné vzdálenosti některá z planet Sluneční soustavy? Podívejte se na povedenou simulaci.


Toto doma opravdu nezkoušejte!Toto doma opravdu nezkoušejte!
Fyzika v praxi je zábavná věc. Ale zábava může také bolet! Proto ne ne né... Mohla by z toho vzniknout takto zábavná videa:


Mýty a fakta o klíšťatech, aneb co byste měli vědět!Mýty a fakta o klíšťatech, aneb co byste měli vědět!
Nebezpečí nazývané klíště na nás číhá na každém kroku. Mezi lidmi však koluje spousta mýtů, které nás děsí a to zcela zbytečně!


I běžné léky na bolest z Vás udělají hluché, mrtvé nebo zombieI běžné léky na bolest z Vás udělají hluché, mrtvé nebo zombie
Běžné léky na bolest a nachlazení není dobré zobat jen tak preventivně. Pravidelně a v nadměrném množství. A v některých situacích raději vůbec!


Znáte nejlepší vtipy na světě?Znáte nejlepší vtipy na světě?
Neustále vznikají nové a nové vtípky, které reagují na určitou politickou či jinou událost. Z poslední doby můžeme zmínit třeba vtipy parodující výstupy doktora Ratha. Víte ale, který vtip je vlastně nejlepší ze všech?


Lidstvo stárne. A prolomí průměrný věk dožití 90 let!Lidstvo stárne. A prolomí průměrný věk dožití 90 let!
V různých koutech světa se lidé dožívají různého průměrného věku. Ale všude se neustále prodlužuje. A do roku 2030 vědci očekávají prolomení magické devadesátky!


Události X: Hrozí kolaps ekonomiky i Evropské unieUdálosti X: Hrozí kolaps ekonomiky i Evropské unie
John Casti se zabývá analýzou složitých systémů. Přednášel na Princetonské univerzitě, ve Vídni se stal spoluzakladatelem ústavu, který studuje extrémní události vyvolané člověkem. U nás mu vyšla kniha „Události X“.


Edgar Cayce o AtlantiděEdgar Cayce o Atlantidě
Spící prorok Edgar Cayce pronesl v transu mnoho výkladů, které se vracely do daleké minulosti. Předal nám také mnohé zajímavé informace o Atlantidě.


Tajemné zvuky Země: nové teorie a velká video galerie Tajemné zvuky Země: nové teorie a velká video galerie
Země podle vědců vydává zvuky neustále. Jsou však běžně nepostřehnutelné pro lidské ucho. Říkají jim hukot Země. Čím dál častěji však vycházejí na povrch slyšitelně a v melodiích...


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí