internetWEEK.cz menu TOPlist
Kdy vlastně přišli první lidé do Ameriky?Kdy vlastně přišli první lidé do Ameriky?
Osídlili první lidé Ameriku před 15 000 nebo před 40 000 let? Teorie „Clovis First“, odhadující příchod prvních předků Inuitů a Indiánů na 13 500 let, už byla mnohokrát zpochybněna. Historie osídlení Ameriky se tím stává zajímavější i záhadnější.


Tip na dovolenou nebo zastávku cestou: Lago di GardaTip na dovolenou nebo zastávku cestou: Lago di Garda
Itálie: Gardské jezero je jako klín zaražený do Alp, táhnoucí se přes 50 kilometrů od severu k jihu, v nadmořské výšce pouhých 65 metrů. Má neopakovatelné kouzlo. Nabízí sportovní i kulturní vyžití, nádhernou přírodu a průzračnou vodu.


8 startupů, které nás v poslední době zaujaly8 startupů, které nás v poslední době zaujaly
S fenoménem startupů je spojeno v první řadě Silicon Valey. Ale i v České republice se zrodila řada skvělých nápadů, které mohou dobít svět.


Výzkumy DNA potvrzují existenci AtlantidyVýzkumy DNA potvrzují existenci Atlantidy
Genetický příběh plný záhad odpovídá jasnovidným informacím, které nám kdysi předal Spící prorok Edgar Cayce.


Nesnadný den Marka OwenaNesnadný den Marka Owena
Tak konečně vyšly memoáry jednoho z členů americké speciální jednotky, který se zúčastnil vojenské akci proti bin Ládinovi. Nakladatel chtěl potenciální bestseller s názvem „No Easy Day“ vrhnout na trh až 11. září, ale nakonec to urychlil.


Martin Manley: můj život a má smrt Martin Manley: můj život a má smrt
Sebevrazi často zanechávají dopis na rozloučenou. Sportovní novinář Martin Manley se ovšem se světem rozloučil hodně netradičně. Založil internetové stránky „Martin Manley: můj život a má smrt“, kde vše popsal…


Obyčejné video může být uměnímObyčejné video může být uměním
Podívejte se na povedené kompilace zpomalených záběrů z dílny RobertLVI


Nyos: Africké jezero smrtiNyos: Africké jezero smrti
V Kamerunu, mezi skalnatými horami a zelenými pláněmi se nachází přibližně dva kilometry dlouhé jezero. Krajina i jezero lákají svoji krásou turisty, ale pozor! Jezero je tichým zabijákem.


Elektrický vesmír – nový pohled na všeElektrický vesmír – nový pohled na vše
Vysvětlení vesmírných principů a vzájemných vazeb lze nalézt v elektromagnetismu. Magnetická pole vidíme ve vesmíru všude, vytvořená výhradně elektrickým tokem…


Zvířata jsou nám podobnější, než jsme tušiliZvířata jsou nám podobnější, než jsme tušili
Mezinárodní skupina předních vědců podporuje myšlenku, že živočichové mají vědomí, a to na úrovni lidí. Seznam těchto vyvolených zahrnuje savce, ptáky i chobotnice.


Jak vydělávat na začátku malého podnikání?Jak vydělávat na začátku malého podnikání?
U většiny malých podnikatelských záměrů trvá minimálně jeden rok, než začnou vydělávat dost na to, aby pokryly vaše startovací náklady. Ale když budete opatrní v plánování a v utrácení, můžete být v přebytku dříve.


Jak najít ideálního partnera či partnerku?Jak najít ideálního partnera či partnerku?
Spíš objevíte tisíce mimozemských civilizací, než jediný ideální vztah. Podle matematika Petera Backuse je vhodný pouze každý 285 tisící kandidát. Možná za to může náš čich. Možná jen vysoké nároky nebo strach z minulých zklamání...


Koně umějí komunikovat jako delfíni nebo opice. Změní to přístup k jejich výcviku?Koně umějí komunikovat jako delfíni nebo opice. Změní to přístup k jejich výcviku?
V komunikaci se zvířaty vědci dosahují největších úspěchů se symboly. Nyní dokázali naučit koně, aby si řekli, co právě chtějí. Během dvou týdnů se to naučilo všech 23 koní zapojených do experimentu. Pouze pozitivní motivací. Jak?


NDE v 18. století a dnesNDE v 18. století a dnes
Lékař Pierre-Jean de Monchaux odborně popsal jako první Evropan případ související se zážitkem blízké smrti již v roce 1740. Tyto zážitky ze stavu bezvědomí nebo klinické smrti mohou zásadně proměnit vnímání světa.


Extrémní izolace, lidská mysl a halucinaceExtrémní izolace, lidská mysl a halucinace
Věda potvrzuje, že osamělost produkuje halucinace. Té jsou vystaveni hlavně staří lidé nad 65 let. Lidská izolace je však studována i z jiných důvodů – patří neodmyslitelně například k vězeňství nebo k válečnému zajetí.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí