internetWEEK.cz menu TOPlist
Stanislav Grof –  nevysvětlitelné vzpomínkyStanislav Grof – nevysvětlitelné vzpomínky
Lidé zabývající se paranormální realitou bývají často informováni o vzpomínkách na minulé životy, ale ancestrální paměť není tak frekventované téma.


Nejen recenze: „Nevědomí“ - někdo si s námi hrajeNejen recenze: „Nevědomí“ - někdo si s námi hraje
Na „Nevědomí“ musím jít, řekl jsem si, jakmile jsem se o filmu dozvěděl. Název mi hned připomněl pojem nevědomí, který proslavili slavní psychologové Freud a Jung. Ani fotka Toma Cruise vyzbrojeného futuristickým samopalem na zádech mne neodradila


Relaxační hudba II – videa delší, než byste čekaliRelaxační hudba II – videa delší, než byste čekali
Do druhého dílu miniseriálu o relaxační hudbě jsme vybrali videa dle jednoduchého klíče: jejich délka by měla být delší než 90 minut, tedy jako průměrný celovečerní film.


IT je Achillovou patou lidstvaIT je Achillovou patou lidstva
Naše závislost na informačních technologiích nás ohrožuje. Svoji existenci si bez nich nedovedeme představit. Řídí vše, co nám slouží. Tento dobrý sluha je zlým pánem...


Douglas Tompkins: Ekonomie budoucnostiDouglas Tompkins: Ekonomie budoucnosti
Záznam přednášky amerického ekologického aktivisty Douglase Tompkinse, která se uskutečnila v Praze. Kritik ekonomie růstu je na okružní cestě po Evropě a přednáší o svých aktivitách v Jižní Americe.


Na téma úvěrové pasti aneb Průvodce pro laikyNa téma úvěrové pasti aneb Průvodce pro laiky
Následující příklad ze života ukazuje, jak je snadné se dostat do dluhové pasti a zbankrotovat. Jakým způsobem vznikla celá finanční krize a ve své podstatě i naznačuje, co nás ještě čeká...


Jak si stvořit osobní náboženstvíJak si stvořit osobní náboženství
Interview dvou psychologů o spiritualitě. Pythia Peayová zpovídá Thomase Moora na téma individuální duchovní rozvoj.


Cooper:  J. F. Kennedyho zavraždil jeho řidičCooper: J. F. Kennedyho zavraždil jeho řidič
Na Youtube se objevila výpověď Williama Coopera, který se snaží diváka přesvědčit, že skutečným vrahem prezidenta Kennedyho je řidič Bill Greer, který ho vezl během atentátu v Dallasu.


Leonardo da Vinci - létáníLeonardo da Vinci - létání
Procházení jeho skicářů je nevšedním zážitkem. Jeho pohled na létání předběhl dobu minimálně o čtyři století.


Čína geneticky upravila 300 krav – dojí lidské mateřské mléko!Čína geneticky upravila 300 krav – dojí lidské mateřské mléko!
Genetické inženýrství umí nepředstavitelné věci. Je však správné hrát si na Bohy a měnit dlouhodobě vyvíjené přírodní mechanismy? Neposouváme hranice etiky a bezpečnosti za neúnosnou mez? Čína si z toho očividně hlavu nedělá...


Svět v roce 2100: populační exploze černého kontinentu Svět v roce 2100: populační exploze černého kontinentu
Populační divize OSN nedávno zveřejnila nové odhady vývoje lidské populace. Zatímco v západním světě ale také v Asii bude počet obyvatel klesat, Afriku čeká populační exploze. Možná dokonce největší v lidských dějinách.


Motivem pro budoucí války budou základní lidské pudyMotivem pro budoucí války budou základní lidské pudy
Lidstvo válčí od nepaměti. Motivace pro válečné konflikty se však postupně mění a vrací se na úplný počátek lidské existence. Navíc je historicky doložená souvislost mezi extrémy počasí a násilím.


Je meteorit Polonnaruwa důkazem mimozemského života?Je meteorit Polonnaruwa důkazem mimozemského života?
V médiích se objevily informace o nálezu meteoritu, který má být nezvratným důkazem mimozemského života.


Laureát Nobelovy ceny: nerovnost ve společnosti povede ke katastrofěLaureát Nobelovy ceny: nerovnost ve společnosti povede ke katastrofě
Nerovnost ve společnosti vede k oslabení růstu a erozi demokracie. Prohlásil to Joseph Stiglitz, jeden z nejuznávanějších světových ekonomů...


Naděje v léčbě rakoviny! Onkolytický virus v prvních testech úspěšný!Naděje v léčbě rakoviny! Onkolytický virus v prvních testech úspěšný!
Geneticky upravený virus je schopný sám likvidovat nádorové buňky a vyburcovat imunitní systém. Vedlejším účinkem je pouze pocit jako při chřipce! Virus vakcinie JX-594 je snad dobrá šance do budoucna.


Více článků: Další články


 



COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí